Konservatuara Hazırlık Kitapları Başlamadan Önce Neleri Okumalısınız?
Oyunculuk gibi sahne sanatları için hazırlık eğitim süreçleri son derece önemlidir. Yani sadece yetenekli olmak tek başına yeterli değildir. Destek kitaplarla hazırlığınızı sağlamlaştırabilirsiniz. Oyunculuk teknikleri, kariyer hedefi olarak nasıl plan çizilmeli, vücut dilinin nasıl kullanılacağı, sahne heyecanını yenme ve doğru nefes kullanma gibi çok sayıda ayrıntı için hazırlık gerekmektedir. Bu noktada konservatuar hazırlık kitapları size etkili şekilde çözüm getirebilir. Yani daha bilinçli bir süreç geçirerek sınavlardaki başarı oranınızı artırabilirsiniz. Bu kitapların da kendi içinde farklı amaçlar için oluşturulduğunu belirtmek gerekiyor. Teorik bilgi dışında pratik bilgiye yönelik önemli kaynaklar görmek mümkün.
Oyunculuğun Tarihi Kitapları
Ortaya çıkışı ve gelişimi bakımından oyunculuk tarihi öğrenmek için şu kitaplar değerlendirilebilir:
- Sonia Moore- Stanislavski Sistemi
- Sevda Şener- Dünden Bugüne Tiyatro Düşüncesi
- Özdemir Nutku– Dünya Tiyatro Tarihi–1 ve 2
- Yıldırım Keskin Tiyatronun İlkeleri
- İsmail Hakkı Baltacıoğlu -Tiyatro Nedir
- Stella Adler Aktörlük Sanatı
- Yılmaz Arıkan Tiyatro Eğitimi
En önemli hazırlık konularından biri karakter yaratmak ve bunu sahnelemektir. Verilen bir rolün başarılı şekilde sonlanması için iyi bir oyun sergilenmesi gerekir. Stanislavski- Bir Aktör Hazırlanıyor ve Bir Karakter Yaratmak isimli kitapları, Cüneyt Uzunlar-Oyunculuk Atlası, Özdemir Nutku-Sahne Bilgisi şeklinde sıralama devam etmektedir.
Diksiyon Ve Mimik Çalışmaları İçin Hazırlık Kitapları
Diksiyon ve mimik çalışmaları için hazırlık kitapları sınav arifesinde olan adaylar için üzerinde durulması gereken bir konu… Düzeltilebilen ve geliştirilen bir şey olduğundan bu kitaplardaki alıştırmalar üzerinde durulması son derece önemlidir. Nüzhet Şenbay- Alıştırmalı Diksiyon Sanatı ile Söz ve Diksiyon Sanatı kitapları, Suat Taşer-Konuşma Eğitimi, Murat Atak- Diksiyon Alıştırmaları, Haldun Maralı- Mimik Rol Alıştırmaları ve Temel Tiyatro Bilgisi, Dilek Öztekin-Ya Vezirsin Ya Rezil isimli kitapları değerlendirilebilir.