Hamilelik

Bebek Aldırmak (Kürtaj) Nedir? Nasıl Yapılır?

Bebek Aldırmak (Kürtaj) Nedir? Nasıl Yapılır? Bebek aldırmak için uygulanan yöntemler nelerdir? Bebek aldırmak ile ilgili kısa bilgi çeşitlerini yazımızda sizlerle paylaştık.

Bebek aldırmak işlemi genel olarak ani alınan bir karar değildir. Özelliklede anne adayları için karar verme süreci oldukça zordur. Çünkü hamileliğin başlamadığı zaman anne ile bebek arasında güçlü bir bağ oluşur. Bu durumdan kaynaklı olarak anne bebek aldırma kararı alırken ciddi kararsızlıklar yaşar. Genel olarak bu süreçte sağlıklı olan kararı baba adayları sunar.

Günümüzde bebek aldırma süreci için alınan karar kadın doğum uzmanları ile paylaşılır. Çünkü doktorların genel görüşü dahilinde bebek aldırma işlemleri gerçekleşiyor. Bazı durumlarda da anne baba adayları bebeği aldırmak istemiyorlar. Fakat anne ya da bebek sağlığından kaynaklı olarak doktor bebeğin alınması önerisini çiftlere sunabiliyor.

Bebek Aldırma Yöntemleri Nelerdir?

Doktor ve anne baba adaylarının ortak kararı sonucu bebek aldırma aşamaları başlar. Günümüzde bebek aldırma yöntemleri 3 tanedir. Bunlar; vakumlu aspirasyon, prope ve revizyone bebek aldırmak için yöntem çeşitleridir. Bebek aldırma işlemlerinin genel adı ise kürtajdır.

Vakumlu aspirasyon kürtajında işlemler 10 dakika içerisinde tamamlanıyor. Özelliklede günümüzde en çok tercih edilen bir yöntemdir. Çünkü bu yöntem ile iyileşme süreci daha kısa sürede tamamlanıyor. Prope yönteminde genel olarak rahim bölgesinin iç kısmı kazınarak temizlenir. Rahim kanseri tedavi sürecinde sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Reziyone yöntemi biraz farklıdır. Çünkü bazı gebeliklerde düşükler yaşanabiliyor. Böyle durumlarda bebeğin bir parçası rahim bölgesinde kalabiliyor. Bu yöntem ile birlikte kalan parça alınıyor.

Günümüzde bir de kürtaj yöntemi daha vardır. Fakat bu yöntemde bebek alınmaz; kısırlık durumu öğrenilmek için rahim bölgesinden parça alınır.

Bebek Aldırma İşlemi Kaç Hamileliğin Ayına Kadar Uygulanabilir?

Hamilelik sürecinde bebeğin gelişimleri haftalık olarak gerçekleşiyor. Bebek belirli bir süre sonra gelişiminin çoğunu tamamlamış oluyor. Böyle durumlarda bebek aldırma işlemi uygulanamaz. Çünkü bebeğin gelişim sağlandığı için alınması durumunda annenin sağlığına ciddi zararlar verebilir.

Sağlık koşulları açısından hamilelik sürecinde bebek aldırma işlemleri hamileliğin 5. ve 10. Haftaları arasında gerçekleşmesi uygundur.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu